GraphiConsult

RASTERWALS DIEPREINIGER / PRO GRAVURE CLEANER

U wilt Bewijs? Wij bewijzen dit met onze diepte reiniger in woord en beeld!

Voor een hoog kwaliteitsdrukwerk moet men ook de juiste reinigingsmiddelen gebruiken. Steeds meer ondernemingen gebruiken de Pro Gravure Cleaner (PGC), en zijn zeer tevreden met het resultaat.

Als fabrikant van de PGC, hebben wij een hoge kwaliteitsnorm en alle parameters van de PGC zijn 100% gericht op de snelle, effectieve reiniging. Natuurlijk kunt u alle rasterwalsen, in de Flexo en Off-set, keramiek of chroom met PGC reinigen. Ook de verkoperde walsen, in diepdruk, kan men met PGC reinigen.

Het is normaal dat na enige tijd van productie de rasterwals zal vervuilen. PGC kan worden gebruikt voor alle inkt soorten en types. Dus is het verstandig regelmatig te testen of de rasterwals nog schoon genoeg is. De zekerheid van een regelmatige reiniging zal dan ook zeer rendabel en een zekere productiekwaliteit met zich meebrengen.  Een andere mogelijkheid is het nazien met onze mobiele microscoop camera met speciale software, zonder vervelende kabels.

Voor het gebruik van PGC is het merk, type en soort rasterwals geheel onbelangrijk. Zoals Druck &Medienhaus schrijft: De Pro Gravure Cleaner (PGC) wordt gebruikt bij inline veredeling: het lakstation. PGC kan worden gebruikt voor het reinigen van Dispersie en UV lakken. De PGC kan zowel in- als buiten de machine worden gebruikt.

Dit belangrijke voordeel is vooral te zien als men de rasterwals moet uitbouwen om bijvoorbeeld met ultrasoon of bakpoeder te reinigen. Deze installatie en het in- en uitbouwen is zeer duur. Ook het eventuele transport naar de desbetreffende reinigingsbedrijf is duur, met de bijbehorende risico’s van beschadigen. Dan nog maar te zwijgen over het feit dat de rasterwals, met bakpoeder of ultrasoon, niet effectief en niet tot op de bodem gereinigd is.

De tijd voor reinigen, die dit in beslag neemt, is afhankelijk van de vervuiling die men heeft laten optreden. Maar bij regelmatig gebruik is de tijd voor reinigen ongeveer 15-20 minuten. Wat is regelmatig? Dit kan door de rasterwals vrijdag aan het einde van een dienst te reinigen. Of alleen PGC opbrengen en dit het weekend te laten staan. Dit is mogelijk doordat het niet indroogt (vlampunt boven 100°C) en geen sporen achterlaat. De volgende dag of na het weekend, gewoon met schoon water en een schone doek afnemen en nadien met een droge schone doek afdrogen.

PGC is een voedselveilig product en kan dus bij alle drukkerijen worden gebruikt, ook de BRC gecertificeerde bedrijven. Voor het downloaden van het voedsel veilig certificaat http://www.graphichelp4u.com/a-373257/www.graphichelp4u.com

Style Mathot schrijft het volgende:

Bij StyleMathôt gebruiken wij Pro Gravure Cleaner regelmatig voor reiniging van de rasterwals van onze Heidelberg XL75-LC. Elke keer zijn wij weer verbaast hoeveel rest-dispersielak er als fijne korreltjes na een weekend inwerken los bovenop liggen, terwijl er toch gedegen en adequaat onderhoud en schoonmaak met speciale reinigingsmiddelen plaatsvindt. Dit na een korte productietijd

Het gebruik van Pro Gravure Cleaner zal zeker een besparing geven op het ultrasoon reinigen van de rasterwals welk wij voorheen minimaal elk half jaar lieten uitvoeren.

Bijkomend voordeel is dat Pro Gravure Cleaner binnen de stoffenlijst van onze ISO 14001 en duurzaam inkoop certificeringen valt.

Al met al zijn wij bijzonder tevreden over Pro Gravure Cleaner en vinden het een aanrader om te gebruiken voor behoud van het schepvolume  van de rasterwalsen.

Hierdoor weten we hoe eenvoudig en effectief de reiniging met PGC is. Ook de boekbinders zijn zeer tevreden en kunnen rekenen op snellere en altijd gelijkblijvende verwerking van het drukbeeld die wordt beschermd door een constant gelijkblijvende laklaagdikte.

Heeft u vragen of interesse?

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op!