EDT Enhanced Densification Treatment

De basis van een kwalitatief goede Keramisch rasterwals is een hoge kwaliteit van de toplaag.
De industriestandaard is Cr2O3, welke algemeen ‘Keramiek’ wordt genoemd. Dit materiaal is vele jaren geleden gekozen vanwege de duurzaamheid, slijtvastheid, maar bovenal de mogelijkheid om het met een laser te graveren. De keramisch laag is tussen 0.10mm en 0,20 mm dik, en wordt nadat het oppervlak is ontvet en met glasparel is bewerkt opgebracht Het is een zeer fijn keramisch poeder dat opgespoten wordt en zich op het oppervlak hecht.

Een van de grootste problemen is dat de toplaag erg absorberend is waardoor de oppervlakte snel kan vervuilen waardoor problemen ontstaan bij de laser gegraveerde rasterwals. Een ander probleem is het inwerken van vloeistoffen die beschadiging van de toplaag tot gevolg hebben zoals inkten, reinigingsmiddelen en verdunningsmiddelen. Veel rasterwals leveranciers gebruiken een hechtlaag van Chroom of Nikkel onder de keramiek om corroderen van het stalen of aluminium wals lichaam te voorkomen wat kan leiden tot puistvorming, opzwellen en breken van de toplaag op de wals. Het is een effectieve oplossing maar voorkomt geen vervuiling van de toplaag door inkt enz. Natuurlijk zal een vervuilde wals minder inkt afgeven vanuit de gegraveerde cel. Daarom heeft Sandon Global de EDT pre-laser behandeling ontwikkeld.

EDT is een afdichtende behandeling, ontworpen door Sandon Global om het keramiek ondoordringbaar te maken voor inkt en oplosmiddelen. EDT vult elk stukje van porositeit in de keramische coating. Hierdoor wordt het binnendringen van inkt en oplosmiddelen op de aluminium basis, wat oxidatie (corrosie) kan veroorzaken tegengegaan. Dit is een gegarandeerde behandeling. De wals is gegarandeerd tegen ondercorrosie en zal dien ten gevolge worden gerepareerd, mits geen fysieke beschadiging dit kan hebben veroorzaakt.

Voordelen

  • Verbeterde celafgifte en hogere inkttransfer door de gladdere oppervlakte
  • Toegenomen reinigingsgemak door de gladdere cel oppervlakten

Heeft u vragen of interesse?

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op!