Tesa dubbelzijdig Tape

De flexografische drukindustrie wordt vaak met enorme uitdagingen geconfronteerd. Steeds strakkere deadlines, stijgende kosten en strengere kwaliteitseisen vereisen een grotere standaardisatie van productieprocessen. Maar dat lukt alleen als alle componenten optimaal zijn geharmoniseerd en betrouwbare, constante kwaliteit leveren. 

Kies voor zekerheid met tesa Softprint® dubbelzijdige plaatmontagetape – uitstekende drukresultaten, welke plaattechnologie u ook gebruikt. Het geheim zit in de samenstelling en behandeling van het schuim.

Tesa Softprint® plaatmontagetapeschuim werd ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen. De hoogwaardige, gesloten celstructuur en de uitstekende elasticiteit en veerkracht van de dubbelzijdige schuimtapes zorgen voor snel herstel na compressie en een lange levensduur met constante prestaties tijdens het gehele drukproces.

Het Softprint® schuim wordt uiterst voorzichtig behandeld en zijn eigenschappen blijven onveranderd tijdens het productieproces voor dubbelzijdig schuimtape. Het gebruik van de beste grondstoffen is hiervoor deels verantwoordelijk; de manier waarop het schuim tot product wordt gevormd is net zo belangrijk. En daarom oefenen wij tijdens het productieproces geen enkele thermische of mechanische belasting uit.

Analoge fotopolymeerplaten, digitale plaattechnologie, HD Flexo, Full HD Flexo – sinds zijn introductie in 2000 heeft tesa Softprint®plaatmontagetape bewezen dat professionals in de drukindustrie voor etiketten en verpakkingen op de uitstekende schuimprestaties kunnen vertrouwen voor perfecte drukresultaten. Dit werd nogmaals bevestigd door het Esko’s Full HD Flexo-certificaat.

Met ons nieuwe tapesysteem op basis van de nieuwe producten in de Tesa Softprint®-lijn zijn we erin geslaagd een oplossing te ontwikkelen die aan de tegengestelde behoeften voor plaatmontage voldoet, waarbij we de flexografische drukindustrie helpen in te spelen op de veranderende marktbehoeften.

Teas’s nieuw, gepatenteerd tapesysteem. Met dit biedt tesa SE, een van de toonaangevende fabrikanten van hightech tapeproducten, een betrouwbare en efficiënte oplossing. Maar wat is een ‘intelligent’ tapesysteem eigenlijk?
De uitdaging bij de ontwikkeling van een tape voor plaatmontage ligt in de tegenstrijdige eisen van de individuele processtappen bij flexografisch drukken.

Montageproces
Hier ligt een groot potentieel om productieprocessen te optimaliseren – namelijk door de juiste tape te kiezen. ‘Intelligente’ tapesystemen helpen tijd te besparen door het bieden van zo weinig mogelijke kleefkracht, vooral bij het corrigeren van de positie van de platen tijdens de montage om een optimaal register te bereiken, waarbij verleggen van de plaat simpel en snel verloopt.

Drukproces
Tijdens het drukken moet de tape echter een sterke hechting tussen sleeve of cilinder geven, maar ook tussen plaat en tape om te voorkomen dat de randen omhoog komen. Als de hechting niet voldoende is, zijn de negatieve effecten op de drukkwaliteit al snel zichtbaar. In het ergste geval kan de drukplaat helemaal losraken en de pers beschadigen. Bovendien worden de onderdelen tijdens het reinigingsproces blootgesteld aan oplosmiddelen, die geen reactie met de tape aan mogen gaan, omdat de randen van de plaat hierdoor ook omhoog kunnen komen.

Demonteren van de platen
Als de drukgang klaar is, moet de plaat makkelijk van de tape kunnen worden verwijderd. Tijdens demontage moeten de platen makkelijk loskomen zonder rekken of scheuren, en mogen er geen lijmresten op de achterkant van de plaat terechtkomen.

Verwijderen van tape
Ook de tape moet makkelijk van de sleeve kunnen worden verwijderd; er mag geen residu op de sleeve achterblijven om de tijd voor het schoonmaken en voorbereiden van de volgende drukgang zo kort mogelijk te houden.

Hoe kan aan al deze zeer tegenstrijdige eisen worden voldaan?
Wij bieden een nieuw gepatenteerd tapesysteem dat is gebaseerd op de tesa® SNAP-ON technologie, een oplossing voor deze problemen:

  • makkelijk verleggen van de plaat
  • veilige hechting van de plaat
  • makkelijk verwijderen van de plaat
  • makkelijk verwijderen van de tape

Hoe werkt het kleefsysteem?
De nieuwe gepatenteerde kleefmassa op basis van acryl kan worden geïllustreerd met het SNAP-ON model voor elke processtap. Tijdens het montageproces, ligt de plaat maar heel licht op de kleefmassa. Door de lage kleefkracht kan het optimale drukregister snel en makkelijk worden gevonden. Als de plaat wordt aangebracht, een proces waarbij wij adviseren een rubberen roller te gebruiken, ‘klikt’ de plaat letterlijk in de kleefmassa. Hierdoor ontstaat een sterke verbinding. Tijdens het daaropvolgende drukproces zorgt dit voor een betrouwbare hechting van de plaat en voorkomt dat de randen ervan omhoog komen. Resultaat: dit kan de machine-uitvaltijd verlagen en de productiviteit verhogen. Als de plaat na het drukken weer wordt verwijderd, blijven er geen taperesten achter. Hoe sneller de plaat wordt gedemonteerd, hoe makkelijker hij van de tape loskomt. U kunt hem er bijna weer uit horen ‘klikken’.

Heeft u vragen of interesse?

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op!